Romania este tara cu cele mai multe scoli de modelling din Europa, se arata intr-un studiu realizat de Professional Sociologists Association. In Italia, Germania sau Franta nu sunt mai mult de 100 de astfel de scoli, in timp ce la noi numarul acestora depaseste 1.500. Pustoaicele din Romania nu mai viseaza sa ajunga doctorite sau profesoare, ci vor sa devina Andree, ca Marin, Balan, Raicu, Antonescu, sau Mihaele, ca Raduleasca sau Tatu.

Cum nu toate pot ajunge in lumina reflectoarelor de televiziune, pentru ca la "preselectie" se mai cer si ceva studii, multe fete binecuvantate de Dumnezeu cu frumuseti fizice iesite din comun apeleaza la agentiile de modelling care au preturi pentru toate buzunarele si pentru toate... formele. Cursurile costa intre 100 de lei noi si 100 de euro pentru doua luni de zile, dar pot ajunge si la 300 de euro la anumite agentii care au deja un nume.

Parintii fetelor frumoase investesc bani grei in odraslele lor doar pentru ca acestea sa invete sa mearga si sa capete un petic de hartie pe care scrie "fotomodel". "Mai putin de 20 de procente din numarul fetelor care se inscriu la o scoala de modelling ajung sa profeseze in meseria asta", spune Traian Cristescu, directorul unei agentii de modele din Cluj. Cele mai multe cursante nu ajung la terminarea scolii decat sa imparta fluturasi intr-o intersectie, si asta in cel mai fericit caz", recunoaste directorul agentiei respective.

Nadia Duluman este directorul unei scoli de modelling din Vaslui. "In acest oras, ca in majoritatea oraselor mici si sarace vin o multime de firme-fantoma, cu acte false, care ademenesc tinerele ca le vor face vedete, le iau banii, apoi dispar ca magarul in ceata. Recomand fetelor care se inscriu la o agentie sa verifice actele firmei, in prezenta unui avocat sau jurist", spune Nadia.

De multe ori, in spatele unei agentii de modelling se ascund proxeneti si diferite specii de "pesti", care le ademenesc pe naive in tot felul de capcane. Puteti recunoaste o astfel de scoala dupa criteriile de preselectie. La o agentie-fantoma, nu are nici o legatura ca adolescenta care vrea sa urmeze cursurile de fotomodel are un metru si jumatate in inaltime si 70 de kilograme, pentru ca "specialistii" ii promit ca va prezenta pentru Armani sau Gucci, in viitorul apropiat. Paradoxal, cele mai cunoscute fotomodele din Romania nu au urmat nici un curs de modelling, ci au participat direct la casting-uri.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.