Guvernul a aprobat infiintarea anul acesta a Institutului National pentru Studierea Holocaustului.

Scopul Institutului este cercetarea si analiza Holocaustului, prin identificarea si conservarea documentelor privind acest fenomen si intocmirea unor studii. De asemenea, va contribui cu expertiza la conservarea patrimoniului spiritual al comunitatilor evreiesti din Romania si la organizarea unui Memorial al victimelor Holocaustului, informeaza Mediafax.

Institutia va avea maximum 30 de posturi, dintre care 15 vor apartine cercetatorilor stiintifici. Institutul se va autofinanta, beneficiind si de subventii acordate de stat prin bugetul Ministerului Culturii si Cultelor. Veniturile proprii urmeaza sa fie obtinute prin comercializarea de carti, publicatii, lucrari si prin realizarea unor proiecte. Cheltuielile necesare organizarii vor fi asigurate prin alocarea a 800.000 de lei (RON), din fondul de rezerva bugetara. Institutul va beneficia si de un Consiliu Stiintific si de un Colegiu de Onoare, compuse din personalitati cu merite in domeniul studierii Holocaustului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.