"Servicii de Informatii din Romania - Agentii de turism international", "Orice zi poate fi in Romania Ziua Portilor Deschise", "Stimati infractori, nu intrati in panica. Daca ati fost condamnati, Politia va ajuta sa traiti bine", "Esti condamnat? Vrei sa fii liber? Acceseaza acum Politia Romana", "Servicii secrete nu mai fiti discrete. Sa ne lamurim de ce va platim?", "Romania - stana, Cetatenii - oile, Politia de Frontiera - lupul", "Cetateni dormiti, mai puteti fi umiliti", "Franmtisek Priplata, noi nu te iertam. Fii sigur, infractorule, ca vom veni dupa tine!", "Romania - sat fara caini".

Asa scria, ieri dupa pranz, pe pancartele purtate la Iasi de sindicalistii care au ramas fideli memoriei lui Virgil Sahleanu, lider executat la comanda acum 5 ani. Indignati ca infractorul ceh Franmtisek Priplata a trecut nestingherit granita pe sub nasul autoritatilor romane, desi are de executat 8 ani de carcera, slujbasii Tepro-Ispat au manifestat pe o vreme torida, cu temperaturi la sol de peste 50 grade Celsius.

Acestia au plecat intr-un mars al tacerii de langa bustul lui Virgil Sahleanu, postat in fata fostei uzine metalurgice, si s-au aliniat pe esplanada Palatului Culturii, cu steaguri, pancarte si sticle cu apa in maini. (Gabriela Mihai) Prin vocea actualului lider Constantin Rotaru, acestia au acuzat de incompetenta institutiile statului care securizeaza frontierele si s-au intrebat retoric de ce ministrul de resort, Vasile Blaga, nu a demisionat de indata ce Priplata a ajuns cu bine pe meleaguri natale.

In scrisoarea adresata, prin intermediul prefectului Radu Prisacaru, presedintelui Traian Basescu, membrii sindicatului solicita masuri menite sa produca "efecte care sa ne dovedeasca ca nu sunteti presedintele unui s(t)at fara caini". Ei recomanda sefului de stat constituirea unei celule de criza, dupa cazul jurnalistilor rapiti in Irak. O alta misiva a fost adresata premierului Calin Popescu Tariceanu, informat, prin reprezentantul sau in teritoriu, ca sindicalistii se vor deplasa in capitala Cehiei in scurt timp, cu scopul de "a protesta in fata institutiei prezidentiale si Guvernului pentru a solicita predarea lui Franmtisek Priplata". Sidicalistii vor lua cu ei si medicamente gratuite sau compensate pentru a-l trata pe Priplata, care s-a plans judecatorilor romani ca ar fi suferind.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.