Conferentiarul Mircea Beuran a obtinut avize favorabile de la toate comisiile de specialitate ale Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru a obtine titlul de profesor universitar in chirugie la UMF "Carol Davila" din Bucuresti, a declarat, ieri, Mircea Miclea, ministrul Educatiei, citat de Mediafax. "Am primit dosarul conferentiarului Mircea Beuran pentru obtinera titlului de profesor universitar. Dosarul are avize favorabile din partea comisiilor de specialitate. Conform uzantelor, voi face o scurta evaluare a documentelor, apoi voi semna ordinul pentru acordarea titlului", a mai spus ministrul.

Primii care au avizat dosarul conferentiarului Mircea Beuran, (singurul concurent pentru acest loc) dupa ce in primavara lui 2005 a fost scos la concurs un post de profesor universitar de chirugie la Spitalul de Urgenta Floresca din Bucuresti au fost: profesorul Florian Popa, rectorul Universitatii bucurestene de Medicina si Farmacie, directorul Spitalului "Sf. Pantelimon" Bucuresti (chirug), profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirugie si transplant hepatic si adjunct al Institutului clinic Fundeni, profesor Constantin Copotoiu, rector UMF Tg Mures, profesor chirgie Spitalul judetean Liviu VladŮsef catedra chirurgie UMF Cluj, Silviu Constantinoiu, seful catedrei chirurgie de la spitalul "Sf. Maria" si presedinte al Societatii de Chirurgie Bucuresti.

Membrii comisiei de examen sustin ca dosarul de concurs al conferentiarului Beuran era complet, obtinand 108 puncte din cele 110 , maxim prevazute de lege. Ghidurile medicale, pentru care Mircea Beuran a fost acuzat de plagiat, nu au fost punctate, nici in acest dosar si nici in cel pentru obtinerea titlului de conferentiar, incrucat numele lui nu apare decat ca fiind coordonator al acestor lucrari, a fost una din concluziile profesorului Leonida Gherasim, de la Spitalul Univeristar de Urgenta Bucuresti, citata de rectorul UMF din raportul intocmit pentru obtinerea titlului de conferentiar de catre chirugul Beuran.

Potrivit oficialilor UMF, dosarul lui Beuran pentru titlul de profesor universitar a fost cunoscut si avizat de peste 250 de specialisti in medicina. In 2004, la putin timp dupa ce conferentiarul Mircea Beuran a fost numit ministru al Sanatatii, chirugul a fost acuzat ca a palgiat edituri straine in vederea realizarii unor ghiduri medicale pentru rezidenti. In baza acestor acuzatii, rectorul de atunci al UMF Bucuresti, Laurentiu Popescu, i-a desfacut contractul de munca si a cerut MEdC o ancheta privind modalitatea prin care Beuran a obtinut titlul de conferentiar. De asemenea, Mircea Beuran a pierdut, in nurma scandalului de anul trecut, functia de ministru al Sanatatii.