Reprezentanti ai Ambasadei SUA la Bucuresti si ai Bancii Mondiale au propus variante de sprijin pentru Administratia Spitalelor, in procesul de refacere a sectiei afectate de incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Conform Primariei Capitalei, s-a stabilit de comun acord ca Municipalitatea sa puna la dispozitia partii americane informatiile detaliate privind reconstructia sectiei distruse in incendiul de la Maternitatea Giulesti, pentru a fi gasita modalitatea concreta de acordare a sprijinului, relateaza MEDIAFAX.

Ambasada SUA si-a exprimat disponibilitatea de a oferi acest ajutor prin elaborarea unor proceduri de securitate la nivelul tuturor institutiilor municipale. De asemenea, reprezentantii Bancii Mondiale au propus o evaluare a sistemului sanitar, nu doar in Capitala, ci la nivel national, printr-un proiect de restructurare tehnico-economica a acestui domeniu.

Acestia au propus ajustari in furnizarea serviciilor, care, potrivit raportului prezentat de Banca Mondiala, ar trebui sa includa: "rationalizarea serviciilor medicale spitalicesti si a serviciilor ambulatorii, articularea retelelor de servicii de sanatate, reglementarea adecvata, de la ghiduri clinice, la norme de acreditare si cai de ingrijire, centre de diagnostic si tratament ambulatoriu de inalta rezolutie pentru servicii cu frecventa ridicata si costuri mici".

Cinci bebelus au murit iar sase au fost grav raniti in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri de la Maternitatea Giulesti. Cei sase bebelusi raniti, printre care doua perechi de gemeni, sunt internati din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

In acest caz a fost arestata asistenta Florentina Cirstea, de la Maternitatea Giulesti, pe care procurorii Parchetului instantei supreme o acuza de ucidere din culpta si vatamare corporala din culpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.