Starea generala a cinci dintre nou-nascutii prematuri se mentine stabila la zece zile de la incendiul produs la Maternitatea Giulesti, dar cel de-al saselea bebelus este inca in stare critica, fiind dependent de ventilatia mecanica, arata, joi, conducerea Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

"In cazul a cinci dintre nou-nascutii prematuri evolutia leziunilor locale este favorabila, dar corespunzatoare gradelor diferite de afectare. Intrucat micutii au grade diferite de prematuritate primesc ingrijiri complexe, interdisciplinare in Unitatea de Terapie Intensiva Neo-Natala", afirma directorul spitalulului, Dan Enescu, relateaza MEDIAFAX.

In schimb, al saselea bebelus, care are si o suferinta pulmonara asociata, este in continuarea dependent de ventilatia mecanica, el fiind in stare critica, sub tratament complex, interdisciplinar.

Medicii monitorizeaza permanent parametrii clinici, biochimici si hematologici si asigura bebelusilor terapie nutritionala si de recuperare a prematuritatii, afirma conducerea unitatii sanitare bucurestene.

Bebelusii sunt in continuare in Unitatea de Terapie Intensiva Neo-natala a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala.

Toate informatiile despre tragedia de la Giulesti le gasiti in Dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.