In urma tragediei de la Maternitatea din Giulesti, scriitorul Mircea Cartarescu ia atitudine si vorbeste despre drama de a naste in Romania. Drama traita din perspectiva tatalui.

"Copiii mei s-au nascut, la o diferenta de saisprezece ani, la Maternitatea Giulesti. Fiul meu a stat o saptamana intr-un incubator din sala de terapie intensiva. Pot sa va spun, de aceea, cu mana pe inima, ca tragedia intamplata zilele acestea n-a fost un accident. Ea trebuia intr-o zi sa se intample", dezvaluie acesta intr-un asticol propriu in cotidianul Evenimentul Zilei.

Acesta mai scrie despre dramele neauzite pana acum prin care au trecut si probabil trec, milioane de mame si tati in Romania, citeaza Garbo.

“Maternitatea Giulesti a fost un loc al ororilor, al mizeriei umane si materiale care nu s-a schimbat de douazeci si trei de ani incoace, de cand am avut prima oara de-a face cu ea, ba chiar a mers spre mai rau. Nu pot sa uit imaginea dormitoarelor mizere, a lipsei de apa calda si de calmante si a surorilor cu buzunarele umflate de bancnote mototolite. Nu pot uita bebelusii din incubatoare carora li se acopereau ochii cu banda adeziva din cauza ultravioletelor, banda care apoi le era smulsa cu brutalitate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.