Unul dintre cei sase bebelusi raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti este in continuare in stare critica, fiind dependent de ventilatia mecanica. Ceilalti cinci nou-nascuti se afla sub tratament interdisciplinar.

Bebelusii se afla in prezent la Unitatea de Terapie Intensiva Neo-natala a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala.
"Evolutia leziunilor locale de arsura este corespunzatoare gradelor diferite de profunzime si suprafata. Nu au survenit modificari notabile ale starii generale fata de ziua precedenta", a explicat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Raluca Alexandru.

Nou-nascutii cu grade diferte de prematuritate sunt monitorizati clinic, hematologic si biochimic, relateaza MEDIAFAX.
Bebelusii sunt in continuare sub tratament local si general interdisciplinar de chirurgie plastica si terapie intensiva, iar evolutia leziunilor locale este favorabila.

Cinci bebelusi, doi baieti si trei fete, au murit, iar alti sase sunt raniti grav in urma incendiului care a avut loc in 16 august, la Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Maternitatea Giulesti din Capitala.

[VIDEO] Prima retinere in cazul Giulesti

Procurorul sef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giulesti, a anuntat, luni, inceperea urmarire penala impotriva asistentei medicale Florentina Cirstea, care ar fi lipsit 12 minute din salonul unde s-a produs scurt-circuitul, perioada in care izbucnit incendiul in Sectia TI unde se aflau bebelusii prematuri.

Asistenta medicala Florentina Carstea a fost retinuta, luni, pentru 24 de ore pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa. Aceasta ar putea primi astazi mandat de arestare.

Afla totul despre acest caz in DOSARUL 9am.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.