Aproximativ 2.500 de turisti au urcat, sambata si duminica, pe platoul Bucegi cu telecabina care face legatura intre spatiunea prahoveana Busteni si zona Babele, din Masivul Bucegi, oamenii stand la coada si patru ore pentru a urca pe munte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sefului de instalatie de la Telecabina Busteni, Gabriel Panac, aproximativ 1.600 de turisti au urcat pe platoul Bucegi sambata, oamenii stand la coada si patru ore pentru a putea ocupa un loc in telecabina, acesta fiind cel mai mare numar de turisti care au urcat cu telecabina intr-o singura zi in aceasta vara.

Gabriel Panac a aratat ca pentru a evita aglomeratia administratia telecabinei i-a rugat pe turisti sa revina ceva mai tarziu astfel incat sa nu fie nevoiti sa stea foarte mult la rand.

Panac a mai spus ca, in mod normal, intr-o zi de sambata telecabina transporta aproximativ 1.000-1.200 de turisti.

Duminica, alte aproximativ 900 de persoane au urcat pe munte cu instalatia de transport pe cablu de la Busteni.

Intrebat cum s-ar putea explica afluxul mare de turisti de la acest sfarsit de saptamana, Panac a aratat ca este posibil ca in conditiile in care a avut loc schimbare de serie pe litoral, multi ardeleni sa fi profitat de ocazie si sa fi oprit si la Busteni in drumul lor spre casa.

Pe de alta parte, in conditiile in care zilele acestea se sustine examen la Scoala de Agenti de Politie din Campina este posibil ca multi dintre candidati si familiile acestora sa fi profitat de acest week-end si sa vina pe Valea Prahovei, a mai opinat seful telecabinei din Busteni.

Pretul unei calatorii dus - intors cu telecabina din Busteni este de 58 de lei pentru un adult si 32 de lei pentru copii cu varsta de pana in 12 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.