Deblocarea posturilor din sanatate este un pas important, pentru ca, indiferent de numarul si calitatea aparatelor, in spatele lor trebuie sa fie oameni, iar in terapie intensiva sa nu mai fie niciun moment fara personal medico-sanitar, a declarat pentru MEDIAFAX directorul ASSMB, Marius Savu.

Directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Marius Savu, a spus ca incubatoarele in care erau bebelusii de la Maternitatea Giulesti au sistem de averizare ca si instalatiile de fum, dar in spatele lor trebuiau sa fie oameni.

"Trebuie sa putem angaja cadre medico-sanitare, astfel incat in terapie intensiva sa nu mai existe niciun moment fara personal", a declarat, sambata,directorul general al ASSMB.

El a mai spus ca in unitatile sanitare vor fi montate avertizoare de fum, dar a subliniat ca indiferent de numarul si calitatea aparatelor, in spatele lor trebuie sa existe oameni, iar in acest sens deblocarea posturilor din sanatate reprezinta un pas important.

"Vom pune si avertizoare de fum. Incubatoarele in care erau bebelusii aveau astfel de averizoare Din pacate nu aveam oameni. Asa ca indiferent cate aparate vom avea si cat de sofisticate vor fi in spatele lor trebuie sa existe oameni", a mai spus Marius Savu.

Directorul general al ASSMB declara, miercuri, ca la Sectia de Terapie Intensiva ar trebui sa existe, potrivit normativului de personal, sapte asistente si doi medici, la Maternitatea Giulesti fiind o singura asistenta, in loc de patru cat era necesar.

"La sectia de Terapie Intensiva ar trebui sa existe, potrivit normativului de personal, sapte asistente si doi medici, la Maternitatea Giulesti fiind o singura asistenta in loc de patru cat era necesar", preciza Savu.

Oprescu despre moartea bebelusilor: Va jur ca vinovatii o sa plateasca!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.