Unul dintre parintii al carui copil a fost ranit in incendiul de la Maternitatea Giulesti si care se lupta sa traiasca a spus, dupa ce procurorul Marius Iacob a anuntat ca in sectie temperatura a fost de 200 de grade, ca tot atatea grade sunt in cuptor pentru a prepara friptura sau a coace cozonaci.

"Va dati seama ca bebelusii nostri au stat la 200 de grade, exact temperatura pentru friptura sau prajituri din cuptor ? Daca ne gandim ca au ramas zeci de minute, este clar ce soarta cruda au avut", a declarat un parinte al carui copil este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, citat de cadre medicale din unitate, relateaza MEDIAFAX.

Procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme, Marius Iacob, a afirmat, vineri, ca temperatura inregistrata in incendiul de la Sectia de Terapie Intensiva (TI) a Maternitatii Giulesti a atins peste 200 de grade Celsius, expertiza tehnica in domeniu fiind una extrem de complexa.

Procurorul sef a precizat ca au fost audiate mai multe persoane, declaratiile cadrelor medicale fiind contradictorii, insa a reiesit ca asistenta responsabila cu Sectia unde s-a produs incendiul nu a fost in zona.

In cursul zilei de vineri se va incheia cercetarea la fata locului, respectiv la Maternitatea Giulesti, toate echipamentele din Sectia de Terapie Intensiva prematuri, unde a avut loc incendiul, urmand a fi trimise, cu un camion al Jandarmeriei, la Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva din Petrosani, pentru a fi expertizate.

Potrivit procurorului sef Iacob, in doua saptamani va fi finalizata expertiza.

Toate informatiile despre tragedia de la Giulesti le gasiti in Dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.