Reprezentantii ISU Medias afirma ca la locul accidentului de pe DN 14A, din apropiere de Blajel, unde s-a rastunat o cisterna cu azot lichid, exista pericol de explozie din cauza diferentei de temperatura intre substanta din cisterna si atmosfera, insa in zona nu exista locuinte.

Potrivit lui Alin Badila, seful echipajului de interventie din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Medias, la locul accidentului de la Blajel exista pericol de explozie, din cauza diferentei de temperatura, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In interiorul cisternei, azotul lichid are aproximativ minus 170 grade. Din cauza diferentei fata de temperatura exterioara, exista pericolul producerii exploziei. Mare parte din substanta a fost deja transvazata intr-o alta cisterna, urmeaza sa punem pe roti cisterna rasturnata si sa continuam operatiunea", a spus Badila.

La locul accidentului se afla trei macarale de mare tonaj care incearca sa puna pe roti cisterna rasturnata si mai multe echipaje de Politie si pompieri, care tin la distanta soferii aflati in zona, traficul fiind in continuare blocat.

Locul accidentului este la aproximativ doi kilometri de Blajel spre Tarnaveni, iar in apropiere nu se afla locuinte.

Accidentul a avut loc vineri, pe DN 14A, in apropiere de Blajel, unde, potrivit Politiei, o cisterna incarcata cu azot lichid s-a rasturnat, cel mai probabil, din cauza unei pete de ulei. Din cisterna s-a scurs substanta pe carosabil, circulatia fiind blocata.

In accident au fost ranite doua persoane, care au fost duse la Spitalul Municipal Medias, medicii stabilind ca nu necesita internare, avand rani superficiale.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu spuneau, initial, ca la locul accidentului nu exista pericol de explozie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.