Peste 65.000 de candidati ar putea participa la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care incepe pe data de 23 august. In primele doua zile vor fi organizate probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna.

In urma primei sesiuni a bacalaureatului au fost respinsi 61.946 de candidati. Pe langa cei respinsi in prima sesiune, la examenul care va avea loc intre 23 august si 9 septembrie, zi in care vor fi afisate rezultatele finale, se vor putea inscrie si candidati care nu au promovat in alte sesiuni sau care nu au participat pana in august 2010 la nicio testare de acest fel, relateaza MEDIAFAX.

  • Programul examenului de Bacalaureat

Potrivit calendarului, sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat debuteaza cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, in 23 si 24 august. In perioada 24-25 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna, iar intre 26 si 27 august - evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise de la examenul de bacalaureat incep pe 30 august
, cu limba si literatura romana, urmata in 31 august de proba la limba si literatura materna. Pe 1 septembrie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 3 septembrie, proba la alegere a profilului si specializarii. In data de 5 septembrie vor fi afisate rezultatele (pana la ora 16.00), dupa care pot fi depuse eventualele contestatii (intre orele 16.00 si 20.00). In intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, iar pe 9 septembrie vor fi anuntate rezultatele finale.

In 2009, sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a avut loc in intervalul 17 august - 3 septembrie. Dupa prima sesiune a bacalaureatului din 2009 au fost respinsi 41.800 de candidati, iar la sesiunea din toamna au fost inscrisi 47.500.

Mai multe universitati au anuntat organizarea concursului de admitere la inceputul lunii septembrie. Inscrierea la facultate se poate face dupa afisarea rezultatelor la bacalaureat, respectiv din 5 septembrie pentru cei care nu depun contestatii si dupa 9 septembrie pentru cei care contesta rezultatul la bacalaureat si asteapta recorectarea lucrarii.

Termenul limita pentru organizarea concursului de admitere in universitati poate fi chiar si prima zi de incepere a anului universitar, respectiv 1 octombrie, a precizat Ministerul Educatiei, in replica la comentariile privind suprapunerea bacalaureatului cu data inscrierilor la facultate.

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.