Starea celor sase bebelusi raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti, internati in Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului "Grigore Alexandrescu", este stationara, dar grava. Micutii nu au iesit din soc.

Unul dintre bebelusi, cu varsta gestationala mica, prematur gradul III, prezinta arsuri extensive si arsuri de cai respiratorii. Acesta este in continuare intubat, dependent de ventilatia mecanica, cu stare generala grava si prognostic rezervat, a anuntat purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala, Raluca Alexandru, relateaza MEDIAFAX.

Ceilalti cinci bebelusi internati in Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti, printre care doua perechi de gemeni, doi baietei si un baietel si o fetita, au arsuri extensive si primesc tratament general si local complex
. "Ei au, pentru moment, o evolutie satisfacatoare, fara complicatii sau modificari ale starii generale in ultimele 24 de ore, dar care nu au iesit din starea de soc.Unul dintre bebelus are numai un kilogram iar, in general, ei nu depasesc doua kilograme", a adaugat Raluca Alexandru.

Procurorul sef al Sectiei de Urmarirea Penala din Parchetul instantei supreme, Marius Iacob, a precizat ieri ca dintre cele 11 victime ale incendiului sase sunt baieti si cinci fete. Acesta a precizat ca in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti au decedat cinci bebelusi, doi baieti si trei fete.

Inca un bebelus ranit in incendiul de la Giulesti a murit

Primii trei bebelusi au murit luni seara, avand probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marti. Inca un bebelus a murit in noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicand astfel numarul deceselor la cinci.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii incepand urmarirea penala "in rem" pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava. Procurorul sef al SUPC, Marius Iacob, a declarat ca sunt indicii cu privire la incalcarea atributiilor de serviciu de catre mai multe persoane, nu neaparat doar de personalul medical, fiind vorba de o incalcare a normelor de munca.

Intreaga conducere a Maternitatii Giulesti a fost suspendata pana la finalizarea anchetei, in urma dispozitiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp dupa ce ministrul Sanatatii ceruse demiterea echipei manageriale a unitatii sanitare
.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Citeste pe acelasi subiect:

Top 10: Tragedii in sistemul sanitar romanesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.