Aproximativ 300 de angajati ai ADP Sector 1 protesteaza in Parcul Kiseleff, nemultumiti de disponibilizarile care au fost facute prin OUG 63/2010, vineri fiind ziua in care salariatii trebuiau sa isi ia deciziile de preaviz pentru concediere.

Directorul Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 1, Eugen Milea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca angajatii ADP trebuiau sa semneze, vineri, deciziile de preaviz privind disponibilizarile, insa au refuzat sa faca acest lucru.

Potrivit lui Milea, din cei aproape 700 de angajati ai ADP Sector 1, 670 vor fi concediati, ceea ce inseamna ca "activitata institutiei este, in prezent, blocata".

Milea a precizat ca din cele aproximativ 100 de posturi ramase in structura ADP Sector 1, 30 sunt blocate de persoane care se afla in concedii pre si postnatale.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat noua organigrama in urma aplicarii OUG 63/2010.

Reprezentantii administratiei publice din Sectorul 1 au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca in total au fost disponibilizate aproximativ 2.300 de persoane, cele mai multe reduceri de personal fiind facute la Administratia Domeniului Public, Politia Comunitara si Evidenta Populatiei, acolo unde au ramas patru persoane care trebuie sa solutioneze aproximativ 400 de cereri in fiecare zi.

Numarul maxim de posturi pentru fiecare unitate administrativ teritoriala a Capitalei a fost stabilit conform OUG 63/2010, Primariei Sectorului 1 Bucuresti revenindu-i 899 de posturi.

Din cele 899 de posturi cu care a ramas Primaria Sectorului 1 in urma aplicarii OUG 63/2010, 630 sunt in aparatul propriu, 45 la Serviciul public comunitar local de evidenta persoanelor si 224 la Directia Politie Comunitara. Posturile au fost calculate in functie de cele 224.146 de persoane din Sectorul 1 comunicate de Directia de Statistica a Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.