Petrece cu muzica, dansuri populare si gustari traditionale, weekendul acesta, la Muzeul National al Taranului Roman.

  • Danseaza pe arome traditionale!
Pentru cea de-a doua editie a targului, organizatorii vor pune gratarul si cuptoarele la incins si vor scoate straiele de sarbatoare, in asteptarea oaspetilor gurmanzi si amatori de jocuri populare.

Evenimentul este dedicat micilor fermieri, producatorilor romani de bucate si mestesugarilor, invitati ai Magiunului natural de prune Topoloveni, primul aliment traditional din Romania recunoscut international. Astfel, targul lunii august va fi o adevarata sarbatoare culinara pentru amatorii de produse romanesti.

Peste 40 de producatori din diferite zone ale tarii vor fi prezenti timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregatite dupa invataturile vechi, printre care amintim branza de capra cu nuci, branza ecologica, branza in coaja de brad, halvita gumoasa, colac secuiesc trecut prin miere, nuca sau alune crocante dupa o reteta unica, paine coapta pe vatra, lipie si turtite romanesti, impletituri traditionale, prajituri proaspete de casa cu gemuri si dulceturi, fructe si legume proaspete, muschiulet de casa
si multe altele.

Invitatii speciali ai targului va astepta cu braga turceasca, dulciuri siciliene, file de ansoa, pateuri de masline, pateuri de anghinare, salamuri de mistret, salam cu trufe, parmigiano reggiano, pecorino de sardinia (branza de oaie veche de 24 luni), fior di capra (branza de capra veche de 24 luni).

Si ca bucatele sa alunece mai bine, la targ vor veni cei mai iscusiti producatori de tuica din prune, rachiu de mere, palinca de prune cu ardei iute si palinca de prune cu menta, vinuri din poama alba sau neagra, dar si de sucuri naturale si siropuri dulci, socata, toate bauturile alese pe spranceana.
Nu vor lipsi nici mestesugarii cu produse din lemn, ceramica sau lut si gospodinele vechi pastratoare ale secretului artei cusutului si tesutului.

Atmosfera va fi intretinuta de un ansamblu folcloric si de suite de demonstratii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale tarii.
„TARGUL care...rupe gura targului. Danseaza pe arome traditionale!” se desfasoara in zilele de 20-21-22 august 2010 in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, intre orele 10.00 - 20.00. Intrarea este libera.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.