CFR SA vrea sa inchirieze spatiile din 15 gari unor lanturi mari de magazine, urmand sa fie disponibile fast-food-uri, restaurante, farmacii, librarii, florarii si unitati bancare, pe o suprafata reprezentand 30% din cea a statiilor, a declarat directorul general al companiei, Emil Sabo.

"Am elaborat un ghid de bune practici comerciale pe modelul cailor ferate din Germania in care am identificat proceduri de inchiriere si gestionare a spatiilor din gari. Vrem sa licitam pentru garile din primele 15 orase ca numar de locuitori, spatiile in lant si pe calupuri. Cautam firme mari care ofera o calitate mai buna si dau un alt aspect garii si din punct de vedere al curateniei", a spus Sabo, informeaza MEDIAFAX.

El a spus ca restul suprafetelor din gari vor fi inchiriate in continuare si firmelor mici.

Directorul CFR SA a explicat ca nu pot fi scoase la licitatie toate cele 15 gari deodata, deoarece pentru unele dintre acestea exista contracte de inchiriere aflate in derulare, astfel ca vor fi licitate pachete de cate trei sau patru statii.

Totodata, Sabo a spus ca a elaborat un ghid de bune practici si pentru sefii de gara care vor avea in responsabilitate sa schimbe aspectul cladirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.