O echipa de zece medici israelieni a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala pentru a-i ajuta pe bebelusii raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul general al Administratiei Spitalelor Bucuresti, Marius Savu.

Marius Savu a precizat ca medicii israelieni au fost invitati de catre Primaria Capitalei pentru a ajuta echipa medicala de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" in cazul bebelusilor arsi in explozia de la Maternitatea Giulesti.

"Echipa medicala a sosit pentru a doua opinie. Mi se pare corect sa-i ajutam pe medicii romani. Stim ca echipa profesorului Enescu este foarte buna. Medicii pe care i-am invitat vor conlucra cu profesorul Enescu", a precizat directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

  • Doi bebelusi, in stare grava

Doi bebelusi internati in Spitalul "Grigore Alexandrescu" dupa incendiul de la Maternitatea Giulesti sunt in continuare intubati si respira cu ajutorul aparatelor, prognosticul fiind rezervat pentru toti cei sapte nou-nascuti, starea lor fiind stationara, a spus managerul spitalului, Dan Enescu. [Bebelusii salvati din incendiu au fost botezati]

Acesta a declarat ca cei sapte bebelusi internati in Spitalul "Grigore Alexandrescu" dupa incendiul de la Maternitatea Giulesti nu manifesta modificari in starea lor de sanatate, aceasta fiind stationara.

El a precizat ca cele mai mari probleme in cazul micutilor sunt ridicate de faptul ca unii dintre ei au arsuri profunde si ca ei sunt copii nascuti prematur.

"Doi dintre ei au arsuri profunde, sunt intubati si respira cu ajutorul aparatelor. Prognosticul este rezervat insa pentru toti cei sapte micuti, intrucat toti sunt prematuri, avand greutate mica, mult sub cea normala", a mai spus Enescu.

Potrivit managerului Spitalului "Grigore Alexandrescu", mamicile au inceput sa vina sa-si vada copiii, dar ele pot ramane putin timp langa micuti, intrucat sunt in sectii de terapie intensiva unde accesul este limitat.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Bebelusii au fost identificati si cu ajutorul asistentelor de la Maternitatea Giulesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.