Moartea pacientului internat la Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud a fost violenta si s-a datorat asfixiei mecanice prin inec, se arata in raportul medicilor legisti.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Politia Judeteana Bistrita-Nasaud, Serviciul de Medicina Legala a efectuat necropsia in cazul pacientului care a murit la Spitalul Judetean in cursul zilei de marti, iar concluziile provizorii ale medicilor legisti arata ca moartea barbatului a fost violenta, s-a datorat asfixiei mecanice prin inec si poate data din 14 august, transmite MEDIAFAX.

Conform politistilor, barbatul de 61 de ani care locuia fara forme legale in satul Corvinesti, comuna Matei, a fost internat, in 23 iulie, la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaiud, in stare de ebrietate, cu multiple arsuri, produse in urma unei autoincendieri accidentale, el adormind cu tigara aprinsa sub o capita de fan.

In 14 august, Politia a fost sesizata prin 112 ca pacientul a fost gasit decedat in baia de la sectia Chirurgie arsi.

"In urma efectuarii necropsiei, la 17 august, ni s-au comunicat concluziile provizorii, respectiv ca moartea barbatului a fost violenta, s-a datorat asfixiei mecanice prin inec si poate data din 14 august. La examenul extern s-au constatat leziuni traumatice produse prin arsura aflate in curs de vindecare", se arata in comunicatul IJP.

Conform aceleiasi surse, s-a stabilit ca barbatul se deplase din proprie initiativa si fara a anunta personalul medical in baia sectiei Chirurgie arsi dupa ce obtinuse cheia de la un alt pacient. El a fost gasit mort in cada din baie.

La finalizarea cercetarilor, se va propune o solutie prin Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita.

Alta ancheta intr-un spital din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.