Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, considera ca litoralul romanesc trebuie sa se adreseze pietelor rusesti si arabe, iar atragerea turistilor din aceste tari ar trebui sa constituie o prioritate pentru autoritatile centrale.
Mazare a reluat ideea ca Romania trebuie sa promoveze ceea ce are mai bun, si anume fetele frumoase, care ar atrage un numar important de turisti, relteaza MEDIAFAX.

"Le-am spus ca trebuie sa ne adresam altor piete decat s-au adresat ei pana acum si cu frunza, si cu promovarea si cu TUI-ul, respectiv nemtilor care vin cu 20 de euro pe zi si ca trebuie sa mergem pe piata ruseasca si pe piata araba si sa vindem imaginea pe care noi o avem cea mai buna in Romania, si anume fetele frumoase, agrementul si distractia. Nu este nicio rusine, Venezuela este cunoscuta pentru fete frumoase si pentru distractii, Iziba este cunoscuta pentru distractii, iar statiunea Mamaia poate sa atraga turisti bogati si care nu sunt interesati cum este vremea, daca ploua sau sunt 24 de grade, ca arabii nu vin la Mamaia ca sa faca plaja, vin la distractie ca sa cheltuiasca bani. Iar rusii la fel", a declarat Mazare, vineri seara, la finalul unei intalniri avute cu ministrul Turismului, Elena Udrea, cu reprezentanti ai agentiilor de turism si cu alte persoane implicate in acest domeniu.

El a mentionat ca daca ar exista o mai mare deschidere in randul autoritatilor centrale, atunci ar putea aduce in Mamaia cateva cluburi din Rusia care la randul lor ar atrage multi turisti din aceasta tara.

"Voi fi in stare sa pun pe masa un parteneriat cu Fashion TV pentru a promova Romania pe aceste doua piete de care vorbeam. Daca as avea colaborare cu ministrul Turismului, cu ministrul Transporturilor, cu ministrul de Externe, care este foarte important, sa aduc la Mamaia primele doua-trei cluburi din Moscova si Sankt Petersburg si va garantez ca vor fi in weekend cel putin 3.000-4000 de rusi cu bani aici. Dar ca sa iei o viza din Rusia sau din tarile arabe dureaza o luna de zile pentru Romania", a mai spus Mazare.

La randul sau, ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat, la finalul aceleiasi intalniri, ca Romania nu poate neglija cele doua piete de turism mentionate de Mazare si ca exista interes pentru promovarea tarii noastre atat in Rusia, cat si in tarile arabe.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

"Anul trecut am participat la un targ din Dubai, cel mai mare targ de turism de pe piata araba, tocmai in incercarea de a atrage turisti arabi in Romania. Am pastrat Biroul de Promovare Turistica de la Moscova tocmai pentru ca incercam sa atragem turisti din Rusia in Romania, este o piata foarte mare de turisti, ne straduim sa promovam Romania si in Rusia si in tarile arabe. Cert este ca sunt doua piete de turism pe care nu le neglijam, dar nu ne bazam numai pe aceste piete", a explicat Elena Udrea.

  • Udrea: Litoralul romanesc va fi promovat chiar daca nu se regaseste in brandul turistic
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri seara, la Mamaia, ca litoralul romanesc va continua sa fie promovat chiar daca nu se regaseste in brandul turistic prin destinatiile competitive ale Romaniei. [Udrea trebuie sa dea 1 milion de euro pentru promovarea turismului intern]

"Desi in brandul turistic al Romaniei produsul litoral nu se regaseste ca fiind unul din cele sase produse competitive cu care Romania se poate vinde astazi pe piata externa, nu inseamna ca nu vom continua promovarea litoralului. Litoralul continua sa fie o destinatie de turism aleasa in special de romani, o destinatie de turism in care aproximativ doua milioane de romani vin in fiecare vara, chiar daca pentru numai doua luni de sezon estival, iar faptul ca ne dorim sa continua sa investim in litoral, sa continua sa promovam litoralul va face cu certitudine ca in viitor litoralul romanesc sa fie un produs competitiv pe piata externa, asa cum era altadata", a declarat Elena Udrea, la finalul unei intalniri avute, la Mamaia, cu reprezentantii administratiei publice locale de pe litoral si cu reprezentanti ai asociatiilor patronale si agentiilor de turism.
Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Ministrul a dat exemplul mai multor tari care si-au schimbat pozitionarea catre turisti, din destinatie litorala, catre una culturala.

"Brandul de turism reprezinta ceea ce are Romania competitiv astazi. Nu inseamna ca in anii urmatori aceste produse competitive nu se pot completa cu litoralul. Va amintesc ca Spania, spre exemplu, destinatie recunoscuta de turism de litoral, acum se rebranduieste pe turismul cultural, Franta se rebranduieste pe turismul rural, pe agroturism, Grecia, destinatie de turism de litoral, se rebranduieste de asemenea pe turismul cultural si istoric. Asta inseamna ca la fiecare moment fiecare tara incearca sa vanda ceea ce are diferit si ceea ce ar putea sa o pozitioneze distinct pe piata externa de turism”, a explicat Elena Udrea.

Ea a mai spus ca, in pofida unui an de criza economica, au fost incepute mai multe proiecte in zona litoralului romanesc, in valoare de aproximativ zece milioane de euro.

Citeste si:
7 alimente pe care sa nu le mai consumi inainte sa inoti
7 alimente pe care sa nu le...

"Vreau sa va spun ca si in acest an cu aceste constrangeri financiare deosebite ministerul pe care il conduc a alocat sume considerabile dezvoltarii infrastructurii pe litoral. Avem in acest moment proiecte in derulare, in diferite faze cu administratiile publice locale din statiunile de pe litoral, de aproximativ zece milioane de euro numai pentru acest an. Incercam sa construim o alternativa spre sudul litoralului, alta decat cea care trece prin orasul Constanta, incercam sa legam si vom reusi, desigur, sa legam Medgidia de sudul litoralului pe un drum nou pe care il facem in acest an cu Consiliul Judetean. Avem infrastructura de agrement turistic pe care o construim impreuna cu primariile statiunilor de pe litoral, am investit bani in promovarea litoralului, chiar si in acest an, sub diferite forme, am sprijinit Consiliul Judetean si asociatiile de pe litoral sa investeasca in promovarea litoralului", a adaugat ministrul Turismului.

Citeste si:
Turismul, unul dintre cel mai slab plătit domeniu. Ce salarii au...
Turismul, unul dintre cel mai...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.