Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea scrie, pe blog, ca sustine proiectele de inchiriere a bicicletelor in Capitala, de plantare a pomilor pentru rezolvarea problemei prafului, doreste un video-chat intre alesii PDL Bucuresti si cetateni si critica "reteaua de cabluri care acopera cerul Bucurestiului".

"Si mie mi se pare foarte bun programul de inchiriere a bicicletelor in Bucuresti. E un mijloc sanatos de a te deplasa si, de multe ori, chiar mai rapid decat cu masina. Voi sustine acest demers si vom vedea in ce masura se poate atinge magnitudinea proiectului anuntat acum doua saptamani la Londra (6.000 de biciclete)", a precizat Elena Udrea raspunzand unui cititor, transmite MEDIAFAX.

Udrea a mentionat ca praful din Bucuresti este o problema reala si ca va incerca demararea unui proiect de plantare de pomi.

"Sunt de acord ca praful din Bucuresti este o reala problema. Vom incerca sa demaram un proiect de plantare de pomi, pentru ca am inteles ca un arbore matur retine peste 20 de kilograme de praf. «Centura verde a Capitalei» este un proiect care trebuie pus neaparat in practica. Imi pare rau ca a fost tras pe dreapta in ultimii ani", a scris Elena Udrea.

O alta problema a Capitalei o constituie reteaua de cabluri, a aratat liderul PDL, adaugand ca aceasta trebuie sa dispara.

"Reteaua de cabluri care acopera cerul Bucurestiului trebuie sa dispara. De altfel, am mai vorbit despre asta si intr-una dintre postarile mai vechi de pe blog. In niciuna dintre capitalele europene unde am fost nu existau atatea cabluri suspendate. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are rol de reglementare intr-un proiect legislativ privind urbanismul, urmand sa existe interdictii clare privind prezenta acestor cabluri", a mai precizat Udrea.

Ea a aratat ca sustine ideea imbunatatirii comunicarii intre alesii PDL Bucuresti si cetateni si a mentionat ca va incerca la PDL Bucuresti sa faca ceva asemanator ca pe site-ul Camerei Deputatilor sau al Senatului, astfel incat fiecare bucurestean sa vada cum au votat consilierii locali pentru fiecare proiect legislativ.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

"La sedinta de acum doua zile a Biroului Permanent Municipal, le-am impartasit colegilor ideea referitoare la video-chat-ul pe care l-am putea face cu alesii locali si ea a fost foarte bine primita. In momentul in care se va lansa site-ul PDL Bucuresti, cu siguranta va exista si aceasta posibilitate. Vom face chiar un calendar pe tematici", a scris Udrea.

"Vom incerca sa facem la PDL Bucuresti ceva asemanator ca pe site-ul Camerei Deputatilor sau al Senatului: fiecare bucurestean sa vada cum au votat consilierii locali pentru fiecare proiect legislativ in parte. E nevoie de o transparenta a deciziilor politice si PDL Bucuresti este dispus sa faca acest pas", a adaugat ministrul Dezvoltarii.

Udrea a facut precizari, pe blog, si in legatura cu restructurearea RADET, reabilitarea termica a blocurilor si cu ideea trenului expres regional.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Ea a mentionat ca nu doreste sa puna bete in roate cuiva, cu atat mai mult primarului Sorin Oprescu, dar nu este de acord cu achizitia de ceasuri de aur si cu aducerea de lebede negre pentru parcurile Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.