Let's Bike It este prima actiune si propune sa vina in sprijinul evenimentelor de cartare desfasurate de voluntarii Let's Do It, Romania!.
Cartarea reprezinta procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor si transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, in vederea crearii unei harti digitale cu punctele respective.

Cea de-a sasea editie din Bucuresti are loc duminica 15 august, ora 9 a.m. (intalnire in Parcul Pantelimon) si coboara inspre sudul bucurestean, mergand pe un vechi drum, prin valea sapata de milenii de catre Dambovita.

Initiatorii Let's bike it!, Vlad Dulea (pebiciclete.ro) si Geo Atreides, vor carta intr-un mod eco-prietenos alaturi de voluntarii care si-au confirmat participarea (peste 60!) la aceasta actiune si vor petrece cateva ore la vanatoare de gunoaie... pe doua roti!

Pentru ca mai avem mai putin de 50 de zile pana la Ziua de Curatenie Nationala, trebuie accelerata cartarea in judetele in care harta deseurilor este nefinalizata. Biciclistii sunt pusi pe treaba si continua sa pedaleze in cautare de deseuri.

Astfel ca in Brasov a avut loc weekend-ul trecut cea de-a doua editie "Let's bike it!" si pentru prima data, si biciclistii din Bacau si-au spus „Let's bike it!” si au plecat pe traseul montan din zona Magura. 7 voluntari au parcurs 60 de km si au ajutat la adaugarea unor mormane de desuri pe harta. Ziua de 8 august a insemnat pentru participantii la „Let's bike it!”, editia a doua din Brasov, un traseu de aproape 70 km, 7 ore de pedalat (dar cu multe pauze pentru recuperare si mai ales pentru cartare) plus foarte multe peripetii interesante. Rezultatul a fost si unul pe masura efortului: s-a cartat zona Brasov-Ghimbav-Dumbravita-SatuNou-Halchiu-Bod-Sanpetru si s-au marcat multe mormane noi pe harta deseurilor.

“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.

Citeste si:
Primul oraș din România care are un sistem de biciclete smart
Primul oraș din România care...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.