Administrația Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti va sarbatori Ziua Marinei, duminica, pe lacul Herastrau, manifestarile incluzand ridicarea pavilionului in prezenta garzii de onoare si a fanfarei militare, jocuri marinaresti, iar cei prezenti se vor putea plimba gratuit cu vaporasul.

Manifestarile incep duminica, la ora 9.30, informeaza ALPAB.

Evenimentul va incepe cu ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz in prezența garzii de onoare și a fanfarei militare. Vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor cazuți la datorie, apariția zeului Neptun, parada vaporașelor si lasarea la apa a ancorei de flori. Marinarii ALPAB vor incheia acest program cu jocuri marinarești tradiționale precum trasul la parama și umplerea butoaielor cu apa.

"Vom sarbatori alaturi de Liga Navala Romana o zi speciala, in care ne vom aminti de curajul marinarilor, care de multe ori s-au confruntat cu situații speciale in misiunile lor", a declarat Radu Popa, director general al ALPAB, care a adaugat ca vizitatorii se vor plimba gratuit cu vaporaul.

Pe Lacul Herastrau vor fi prezente 12 ambarcațiuni și patru șalupe de intervenție rapida, care vor totaliza un numar de 400 de locuri.

Intre orele 10.30 si 14.00, cei care vor dori sa se plimbe pe lac cu vaporașul vor beneficia de plimbari gratuite. Dupa ora 14.00, bucureștenii vor plati pentru o plimbare cu vaporașul 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii si pensionari. De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbari 65 barci cu rame și 35 de hidrobiciclete, care pot fi inchiriate pentru 5 lei pe ora barcile și 10 lei pe ora hidrobicicletele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.