Un numar de 85 de copii, majoritatea cu varste cuprinse intre doi ani si patru ani, au ajuns, in ultimele 24 de ore, la Sectia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au stat prea mult in soare sau la temperaturi ridicate si s-au deshidratat.

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Dan Capatana, a declarat ca majoritatea copiilor aveau varste cuprinse intre doi si patru ani si ca dupa ce au primit asistenta medicala si-au revenit, scrie MEDIAFAX.

"Aceasta deshidratare se rezolva cu o simpla perfuzie, dar cel mai simplu lucru este de a hidrata corect copiii, de a le da apa suficienta si de a-i tine la umbra sau la temperaturi scazute. Efectiv, unii parinti isi bat joc de copii”, a afirmat Dan Capatana.

El a facut un apel catre parinti sa-si protejeze copiii de razele soarelui si sa nu-i lase sa stea in temperaturi ridicate deoarece risca sa se deshidrateze si sa ajunga la spital.

"As vrea sa transmit un apel catre parinti sa-si protejeze copiii si sa nu-i lase sa stea foarte mult timp in soare sau la temperaturi ridicate pentru ca in ultimele zile exista o avalansa de cazuri in pediatrie de copii deshidratati, care au fost adusi pentru faptul ca fusesera expusi prea mult timp la soare sau la temperaturi inalte”, a precizat directorul spitalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.