Termenul limita pentru organizarea concursului de admitere in universitati poate fi chiar si prima zi de incepere a anului universitar, respectiv 1 octombrie.

Un ordin al ministrului Educatiei din 17 mai 2010 privind criteriile generale de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta prevede ca "perioadele celor doua sesiuni de admitere, formele si probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie si se fac publice conform prevederilor legale in vigoare".

Acelasi ordin stabileste ca termen limita pentru concursul de admitere, inceperea anului universitar, respectiv 1 octombrie 2010, potrivit unui comunicat al MECTS.

"Luand in considerare ordinea fireasca, cronologica, a deciziilor cu privire la examenul de bacalaureat si la admiterea la facultate, universitatilor le revine responsabilitatea corelarii calendarului propriilor sesiuni de admitere cu desfasurarea examenului de bacalaureat, prima si a doua sesiune. Ministerul Educatiei a creat toate premisele necesare pentru ca absolventii de liceu care au promovat bacalaureatul sa se poate inscrie la studii superioare. In virtutea autonomiei universitare, senatele universitatilor sunt singurele care pot decide asupra calendarului inscrierii la propriile facultati
", a precizat sursa citata.

  • MECTS a dat aceste explicatii in replica la comentariile din media potrivit carora sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat care se incheie in 9 septembrie se suprapune cu a doua sesiune de admitere, care in unele universitati incepe in 5 septembrie.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului arata ca prin deciziile legate de calendarul examenului de bacalaureat permite tuturor absolventilor de liceu care promoveaza examenul, atat in sesiunea iunie-iulie, cat si in sesiunea august-septembrie, sa se inscrie pentru admiterea in facultati.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.