Sindicalistii din educatie analizeaza respectarea Statutului personalului didactic in derularea concursului de titularizare din acest an, deoarece sunt sesizari ca acesta ar fi fost incalcat cu privire la modul de organizare si de corectare, situatie in care titularizarea ar putea fi anulata.

Surse sindicale sustin ca la concursul de titularizare din acest an au fost incalcate articolele 11 si 12 din Statutul personalului didactic care se refera la organizarea comisiilor care coordoneaza lucrarile si la contestatii, care trebuie solutionate prin reevaluarea lucrarilor in cauza de catre o comisie stabilita de rectorul institutiei de invatamant superior unde a fost facuta evaluarea lucrarilor.

"Nu se stie cum a fost organizat concursul anul acesta, la nivel de scoala sau la nivel national. Exista riscul sa fie anulat daca un candidat contesta modul de organizare si de corectare a lucrarilor. Sunt sanse si mai mari sa fie anulat in urma contestatiilor corectate, daca se va vedea ca nu a fost respectat statutul. In aceasta situatie ar fi foarte grav, pentru ca sunt unii care s-au titularizat, iar anularea concursului ar insemna ca toti candidatii titularizati isi pierd drepturile castigate", au declarat sursele citate, potrivit MEDIAFAX.

Sindicalistii precizeaza ca subiectele si contestatiile au fost corectate de profesori gradul I, iar potrivit legii contestatiile trebuia solutionate de catre o comisie stabilita de rectorul institutiei de invatamant.

  • La articolul 11 din Statutul personalului didactic se arata ca lucrarile privitoare la mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar de stat sunt coordonate de o comisie, numita de inspectorul scolar general, avand ca presedinte un inspector scolar general adjunct. Componenta comisiei si atributiile acesteia se stabilesc prin regulament aprobat de ministrul invatamantului.
  • Articolul 12 din statut se refera la contestatiile privind rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante in invatamantul de stat, care trebuie sa se adreseze inspectoratului scolar, in termen de zece zile de la comunicarea rezultatelor.

Promovabilitatea la concursul de titularizare din 14 iulie, dupa solutionarea contestatiilor, a fost de 77,40% cu 1,44% mai mult decat inainte de recorectare, dar cea mai mica din ultimii ani, in perioada 2007-2009 peste 80% dintre candidati obtinand medii peste 5.00.
Citeste si:
Rezultate titularizare 2022. Peste 20% dintre profesori au luat...
Rezultate titularizare 2022....

/


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.