Vara este anotimpul in care sanatatea este pusa la mari incercari. Medicii sustin ca in sezonul estival numarul afectiunilor este mult mai mare decat in oricare alt anotimp. Toxiinfectiile alimentare ocupa un loc fruntas. Motivul este depozitarea neadecvata a alimentelor.
Astfel, portii de supa sau ciorba pentru cel mult doua zile si salate din legume sau fructe consumate in maximum trei ore de la preparare - acestea sunt recomandarile nutritionistilor pentru o alimentatie corespunzatoare pe timp de vara, potrivit MEDIAFAX.

"Ideal ar fi ca portiile, odata preparate, sa fie mancate imediat", recomanda prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. O atentie deosebita trebuie sa acordam si legumelor sau fructelor crude, pe care le pastram in frigider. Specialistii atrag atentia ca o greseala frecventa pe care o fac multi dintre noi este aceea de a depozita in frigider salatele si fructele acoperite. "Foliile din plastic nu mai permit oxigenului sa patrunda prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizeaza dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovata de aparitia botulismului", spune prof. Mencinicopschi, potrivit Gandul.info.

Citeste mai multe despre bolile din sezonul estival gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.