"Ideal ar fi ca portiile, odata preparate, sa fie mancate imediat", recomanda prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. O atentie deosebita trebuie sa acordam si legumelor sau fructelor crude, pe care le pastram in frigider. Specialistii atrag atentia ca o greseala frecventa pe care o fac multi dintre noi este aceea de a depozita in frigider salatele si fructele acoperite. "Foliile din plastic nu mai permit oxigenului sa patrunda prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizeaza dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovata de aparitia botulismului", spune prof. Mencinicopschi, potrivit Gandul.info.
Citeste mai multe despre bolile din sezonul estival gandul.info.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
27-30 noiembrie, final de lună cum nu am mai văzut. Saturn, Mercur și Venus...
Sursa: kudika.ro