Patronatul belgian cauta forta de munca pentru sectorul hotelier, al restaurantelor si de catering (Horeca), horticultura si constructii, inclusiv din Romania, in pofida ratei mare a somajului din propria tara

Autoritatile au eliberat, in perioada aprilie-mai, 18.000 de permise de munca lucratorilor straini, in special in sectorul agricol, dar si in constructii sau Horeca, relateaza MEDIAFAX.

Cultivatorii de fructe au inceput insa cautarea anuala pentru a gasi muncitori straini pentru culesul perelor, in septembrie, si al merelor, in octombrie.

Belgienii refuza acest tip de munca, pe care o considera prost platita, dar atunci cand salariul mediu in Romania este in jur de 300 de euro pe luna, remuneratia primita pentru acest tip de munca este considerata suficienta.

Numarul permiselor de munca eliberate de la ultimele doua extinderi ale UE a fost insa mai mic, deoarece muncitorii din tarile nou-intrate in UE nu mai au nevoie de acestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.