Sapte persoane si-au pierdut viata, in ultimele trei zile, la Spitalul Judetean din Constanta, unde au ajuns cu sindrom hipertermic, dupa ce, cel mai probabil, s-au expus la soare la ore nepotrivite sau au lucrat intr-un mediu cu temperaturi extrem de ridicate.

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica din Constanta, Constantin Dina, in perioada 6 - 9 august un numar de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenta al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade.

Conform sursei citate, sapte dintre aceste persoane au murit in unitatea medicala.

"Majoritatea persoanelor decedate aveau varste de 60 - 75 de ani si aveau si afectiuni asociate, dar au fost si doua cazuri la barbati tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrau in conditii de temperaturi foarte inalte", a declarat Constantin Dina.

El a precizat ca barbatul in varsta de 38 de ani lucra pe unul dintre santierele autostradei Cernavoda - Constanta, iar cel de 31 de ani era bucatar, iar cand i s-a facut rau prepara carne la gratar.

Cele sapte victime au fost transportate la morga pentru stabilirea cu exactitate a cauzei deceselor, medicii legisti incercand sa stabileasca daca moartea acestora a fost urmare a expunerii prelungite la soare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.