Pirotehnistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta au intervenit, sambata, pe o plaja din statiunea Mamaia, dupa ce un turist a anuntat ca a descoperit un proiectil ingropat in nisip,

Potrivit sefului Servicului Salvamar Constanta, Gabriel Culea, salvamarii au fost alertati de un turist care a vazut mai multi copii care se jucau cu o bucata de metal, care arata ca un proiectil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A venit un domn la noi si ne-a spus ca mai multi copii ar fi gasit un proiectil ingropat in nisip. Dansul a spus ca este un fost artilerist si ca se pricepe la astfel de proiectile. Arata ca o bucata de teava, foarte ruginit. Poate fi un proiectil, dar nu avem certitudinea"
, a spus Gabriel Culea, care a precizat ca a alertat imediat autoritatile, iar doi politisti au asigurat perimetrul.

Pirotehnistii au stabilit ca proiectilul dateaza din perioada celui de-al doilea razboi mondial, nefiind exclus sa fi fost in stare de functionare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, Paula Anghel, proiectilul de obuzier, de 82 de milimetri, a fost descoperit de un turist. Proiectilul era ingropat partial in nisip, in apropiere de tarm, iar turistul care l-a gasit a anuntat salvamarii, care au alertat autoritatile.

Echipa de pirotehnisti care a mers la fata locului a stabilit ca proiectilul era foarte ruginit, insa este posibil sa fi fost in stare de functionare.

La ora transmiterii acestei stiri, proiectilul fusese ridicat si transportat la un depozit al ISU, unde urmeaza sa fie detonat.

Purtatorul de cuvant al ISU Constanta a mai spus ca turistii care se aflau in zona in care a fost gasit proiectilul nu au realizat pericolul si ca au refuzat sa-si paraseasca locurile de pe plaja pana la sosirea pirotehnistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.