Biserica Ortodoxa Romana a cumparat biserica Saint-Jean-Bosco din localitatea Gatineau (Canada), cu suma de 350.000 de dolari,

Achizitia bisericii Saint-Jean-Bosco s-a facut prin intermediul Bisericii Sfanta Maria de la Gatineau, relateaza MEDIAFAX.

Fosta biserica catolica Saint-Jean-Bosco de la Gatineau, in Quebec, era inchiriata de parohia romaneasca inca din ianuarie pentru oficierea slujbelor si atragea in jur de 75 de persoane zilnic. Biserica fusese vanduta in urma cu cativa ani omului de afaceri Marcellin Chaumont.

Presedintele consiliului parohiei Sfanta Maria, Viorel Hudema, a anuntat ca a cumparat cladirea bisericii si subsolul, pentru suma de 350.000 de dolari, in timp ce casele parohiale vor ramane in proprietatea lui Chaumont.

Edificiul devine astfel prima biserica romana de la Gatineau si din regiune, unde traiesc circa 10.000 de romani. Biserica este accesibila chiar si celor din Ottawa, capitala Canadei aflandu-se pe celalalt mal al raului Ottawa fata de Gatineau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.