Mai multe pete de petrol au fost depistate in Marea Neagra, in apropiere de coastele Romaniei si Bulgariei, potrivit unor imagini surprinse de satelit.

"Au fost identificate importante pete de petrol in apele continentale ale Romaniei si Bulgariei, in special in apropierea oraselor Varna si Constanta", arata raportul unei organizatii de monitorizare, relateaza Novinite.com.

Suprafata totala a petelor de petrol este de peste zece kilometri patrati, aflandu-se la o distanta de tarmul romanesc si bulgar al Marii Negre de aproximativ 30 km, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit expertilor din cadrul proiectului de mediu BlackSea-online.com, care monitorizeaza zona, originea poluarii, ce dateaza din 19 iulie, nu este clara. Imaginile din satelit releva insa patru pete mari, dintre care trei sunt in partea de nord, aproape de litoralul romanesc, iar o alta se situeaza in apropiere de Varna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.