Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a descoperit neconcordante intre gramajele inscrise pe ambajele produselor si cele reale in magazinele celor mai mari retaileri din Bucuresti

Impreuna cu Directia Regionala de Metrologie Legala Bucuresti, Autoritatea a desfasurat 20 de actiuni de control la magazinele apartinand lanturilor Real Hipermarket, Kaufland, Mega Image, Billa, G’Market (Gima), Rewe, Cora, Auchan si Carrefour. In urma controalelor au fost aplicate 11 amenzi contraventionale in valoare totala de 43.500 de lei.

  • Nereguli in Carrefour - amenzi de 10.500 lei

La magazinele Carrefour din Piata Unirii si Berceni se vindeau pungi cu zahar care aveau cu 50 de grame mai putin fata de gramajul inscris pe ambalaj, de 1.000 de grame. Astfel, 418 de kilograme de zahar au fost retrase de la comercializare.

Diferente de gramaj au fost descoperite si in cazul fructelor sub forma de cuburi, ambalate, care cantareau cu pana la 30 de grame mai putin fata de cat era specificat pe eticheta.

Pentru aceste abateri, Carrefour va plati amenzi de 10.500 de lei.

  • Mega Image, "abateri" de 9.000 lei

Inspectorii ANPC au controlat si magazinele Mega Image, in cazul a trei dintre acestea fiind descoperite nereguli, mai exact in cele din Piata Unirii, strada Liviu Rebreanu si Apusului.

Inspectorii ANPC au descoperit produse preambalate in vid cu un gramaj mai mare fata de cel inscris de producator.

totodata, la magazinul din strada Apusului, la raionul legume-fructe, s-a constatat faptul ca un cantar cu platane nu putea fi folosit in scopuri comerciale. In plus, preparatele din carne cubulete, preambalate in vid in unitatea proprie, aveau elemente de identificare insuficiente.

Afla mai multe despre acest subiect pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.