Cei mai multi romani care aleg sa plece din tara provin din judetele Constanta, Prahova, Timis si Brasov, potrivit unui studiu realizat de Tjobs.

Judetele fruntase in ceea ce priveste imigratia in cautarea unui loc de munca mai bine platit sunt Galati (4%), Iasi (3,8%), Mures (3,8%), Cluj (3,6%), Hunedoara (3,3%), Sibiu (2,6%), Braila (2,5%), Dolj (2,3%) si Arges (2,3%), judete in care rata somajului nu este insa cea mai ridicata.

Judetele cu cea mai ridicata rata a somajului, Vaslui, Mehedinti, Teleorman si Buzau nu se afla printre unitatile administrative interesate de locurile de munca din afara tarii, relateaza Adevarul.

In acest an, romanii care au plecat sa munceasca in strainatate s-au indreptat catre domenii precum constructii, agricultura, industrie si turism
.

  • Topul salariilor din Romania

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in topul salariilor acordate se afla Capitala, unde in martie, venitul mediu ajungea la 2.000 de lei. La polul opus se afla in continuare Moldova, unde salariile medii nete sunt de aproximativ 1.100 de lei. Ardealul si Oltenia urmeaza Capitalei in topul zonelor care ofera cele mai mari salarii. Cei mai prost platiti romani au fost, in martie, calarasenii, leafa medie neta incasata fiind de 1.013 lei.

  • Fuga de credite si datorii

Un alt motiv pentru care romanii aleg sa plece la munca in strainatate ar putea fi achitarea creditelor contractate. Cei mai mari restantieri sunt locuitorii si firmele din Regiunile Vest (257 milioane de euro), Nord-Est (331 milioane de euro) si Nord-Vest (431 milioane de euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.