Doua elicoptere militare au aterizat de urgenta, marti dimineata, pe un camp din zona localitatii argesene Vulpesti, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges precizand ca situatia nu impune interventia pompierilor.

Marti, in jurul orei 08.00, doua elicoptere israeliene de transport tip CH-53 au aterizat in localitatea Vulpesti, judetul Arges. Cele doua aparate participau la un exercitiu comun aerian romano-israelian BLUE SKY 2010 si se aflau in zbor de repatriere. Acestea au solicitat autoritatilor romane sa aterizeze in regim de urgenta, pentru o escala tehnica, in zona localitatii Vulpesti.

Autoritatile militare romane sunt in contact cu echipajele celor doua elicoptere, pentru stabilirea nevoilor de sprijin, urmand ca la inlaturarea cauzelor care au impus escala tehnica, elicopterele israeliene sa-si continue zborul, transmite Ministerul Apararii.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, colonel Ion Popa, a declarat ca a fost primit de catre jandarmi un apel de urgenta din partea unor localnici din satul Vulpesti, comuna Buzoiesti, localitate situata in sudul judetului Arges, acestia spunand ca au vazut doua elicoptere care au aterizat pe un camp din apropiere.

"Am fost informati de catre centrul de comanda al acestor elicoptere ca nu sunt probleme deosebite si ne-au transmis ca nu au nevoie de ajutorul nostru. Nu pot sa precizez de ce provenienta sunt cele doua aparate de zbor care au aterizat pe camp. In consecinta, nu am trimis forte de interventie la fata locului", a declarat seful ISU Arges, transmite MEDIAFAX.

Nici reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta nu au primit nicio solicitare prin 112 pentru a trimite echipaje la fata locului, a declarat seful Serviciului, Cristina Niculescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.