Legea pentru scutirea de la plata penalitatilor la intretinere pentru cei cu venituri mici a intrat in vigoare.

Vicepresedintele PC Bogdan Ciuca a anuntat luni intrarea in vigoare a unei legi initiate de PC, privind scutirea de la plata penalitatilor la intretinere generate de suma restanta a proprietarilor care isi achita integral cotele de contributie, in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Aceste prevederi se vor aplica familiilor al caror venit net lunar pe membru de familie, respectiv al unei persoane singure, nu depaseste suma de 1.000 lei. Bogdan Ciuca a mentionat faptul ca nu vor beneficia de aceasta lege romanii bogati, ci romanii care, de buna credinta, vor sa plateasca dar nu are cu ce, potrivit MEDIAFAX.

"La aceasta data, foarte multi romani si datorita crizei, si datorita pierderii locului de munca au acumulat datorii la intretinere, care sunt datoriile cu titlu de baza, si pentru ca nici acestea nu au fost achitate la timp, acestea au generat penalitati, penalitati calculate de multe ori aberant, nejustificat si diferit de la o asociatie la alta"
, a explicat acesta.

Potrivit legii, prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.

"Am avut resurse politice sa stergem datorii uriase la societati private, la societati de stat pe care le-am facut lipsite de datorii si ulterior le-am vandut unor cunostinte mai apropiate sau mai putin apropiate, clientelei politice sau neclientei politice (...). Credem ca este momentul sa avem aceeasi putere si resursa politica pentru a ajuta si populatia saraca din Romania", a adaugat vicepresedintele PC.

Legea mai prevede ca sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform acestei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

Citeste si:
Cum să ţii sub control cheltuielile legate de întreţinerea şi...
Cum să ţii sub control...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.