Cele noua trasee turistice ecumenice, lansate duminica de Ministerul Turismului si RATB, au fost folosite de 124 de persoane, care au mers sa viziteze manastiri si obiective turistice din apropierea Bucurestiului.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) au lansat, duminica dimineata, noua linii pilot catre manastiri si obiective turistice din apropierea Bucurestiului, inclusiv catre Parcul Natural Comana, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii RATB.

Cele noua autobuze puse la dispozitia bucurestenilor care au dorit sa viziteze obiectivele incluse in program au efectuat traseele propuse, cu plecare de la Piata Presei Libere, Piata Sf. Vineri si din Ghencea.

Fiecare traseu a cuprins unul, doua sau trei obiective, dintre manastirile Caldarusani, Balmuci, Cernica, Pasarea, Ciorogarla, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" si Biserica "Sf. Ilie" din Calugareni, Biserica "Sf. Voievozi" din Hulubesti, Biserica "Sf. Gheorghe" din Branistari si Parcul Natural Comana. Pretul unui bilet dus-intors a fost de 15 lei.

Numai din Piata Presei Libere, peste 50 de persoane au plecat, duminica dimineata, in jurul orei 8.30, pe cele cinci trasee propuse care aveau ca punct de plecare acest terminal. Doritorilor, le-au fost impartite pliante cu informatii privind obiectivele ecumenice pe care le puteau vizita. Cei mai multi au ales cursa catre Parcul Natural Comana.

Pentru inceput aceste curse vor circula la sfarsit de saptamana, sambata si duminica, si in sarbatorile religioase. Pe masura ce exigentele si cerintele publicului vor creste, acest proiect se va dezvolta.

Proiectul, realizat in baza unui protocol inchiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Regia Autonoma de Transport din Bucuresti, are ca scop promovarea zonelor turistice din jurul Bucurestiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.