Ministerul Sanatatii va scoate de doua ori mai multe locuri si posturi pentru specialitatile medicale, altele decat medicina de familie, la concursul national de intrare in rezidentiat din toamna, informeaza reprezentantii ministerului.

Astfel, in 2010, absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe 4.000 locuri si posturi (3.527 locuri si 473 posturi).

Dintre cele 4.000 de locuri si posturi scoase la concurs, 3.263 vor fi sunt destinate viitorilor specialisti, fara specialitatea medicina de familie, fata de doar 1.767 de locuri si posturi scoase la concursul organizat anul trecut. „Anul acesta vom pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Avem nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza am luat doua masuri importante: am redus cu un an durata de rezidentiat pentru 36 de specialitati si am eliminat rezidentiatul cu durata de 7 ani, pe de alta parte am dublat numarul locurilor si posturilor scoase la concurs pentru specialitatile medicale, altele decat cele de medicina de familie”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Concursul national de intrare in rezidentiat va avea loc pe 21 noiembrie. Metodologia de desfasurare a concursului va fi publicata in prima saptamana a lunii august. Raportat la anul trecut, nu vor exista modificari in ceea ce priveste tematica, bibliografia sau locul de desfasurare a concursului, spun reprezentantii ministerului Sanatatii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.