Mai mult de jumatate dintre detinutii din Romania nu aveau nicio ocupatie in momentul arestarii, iar aproximativ jumatate dintre persoanele private de libertate din sistemul penitenciar nu au nicio calificare

Potrivit statisticilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), din totalul celor 28.115 detinuti din evidenta sistemului penitenciar din Romania, 17.596, adica aproximativ 62% din total, nu aveau nicio ocupatie in momentul arestarii, relateaza NewsIn.

Dintre detinutii care aveau o ocupatie inainte de a fi arestati, 775 erau agricultori, 522 zidari, iar 440 erau muncitori. De asemenea, din datele furnizate de ANP, in prezent sunt incarcerati 177 de elevi, dar si 345 de pensionari. Mai mult, printre cei care au ajuns in penitenciar sunt si 16 ingineri, 13 subofiteri, 12 profesori, dar si 10 avocati, patru judecatori si doi procurori.

In ceea ce priveste calificarile detinutilor, aproximativ jumatate, respectiv 14.506, nu stiu nicio meserie. Din cealalta jumatate, peste 900 sunt de profesie zidari, 713 sunt mecanici auto, iar 675 tamplari, informeaza ANP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.