Guvernul aloca alte 45 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundatii.

Guvernul a alocat miercuri 30 de milioane de lei pentru judetele Iasi, Tulcea, Harghita si Covasna, afectate de inundatii, si 15 milioane de lei pentru stabilizarea unei zone aflate intre localitatile Malu cu Flori si Pucheni din judetul Dambovita, unde au avut loc alunecari de teren, potrivit NewsIn.

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, pana in prezent au mai fost alocate 72 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru trei investitii.

„Inainte de inundatii am luat decizia de a aloca 438 milioane lei in urmatorii trei ani, din Fondul de mediu, pentru prevenirea inundatiilor. Anul acesta vom da cei mai multi bani pentru prevenirea inundatiilor din 1990 incoace, aproape 900 milioane lei - cu aceste 30 milioane lei ” a mai spus ministrul.

Borbely a anuntat ca Ministerul Mediului a finalizat Strategia de prevenire impotriva inundatiilor 2010 - 2035, urmand ca aceasta sa fie discutata in sedinta de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.