Mai multi turisti aflati pe litoral au ajuns, in ultimele zile, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au fost intepati de un peste care face parte dintr-o specie numita popular "dragon de mare".

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dr. Liliana Tuta, la unitatea medicala au ajuns in ultimele zile sapte pacienti, toti barbati, majoritatea acestora fiind pescari amatori, care au fost intepati cand incercau sa prinda pestele.

"Ei au ajuns la spital fara leziuni importante, cu umflaturi minore la maini, dar cu dureri destul de mari, dupa ce le-a trecut probabil prin cap sa prinda pestele cu mana", a afirmat dr. Liliana Tuta, conform Mediafax.

Barbatii au primit tratament de specialitate, cu solutie perfuzabila si hidrocortizon, fara sa fie necesara internarea lor.

"Ultimii doi pacienti au ajuns la spital astazi dimineata (n.r. marti dimineata), mai mult speriati decat raniti, si, dupa aplicarea tratamentului, au putut pleca", a afirmat directorului medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Medicii constanteni s-au confruntat si in anii trecuti cu astfel de cazuri. Dr. Liliana Tuta a precizat ca, in cazul in care nu se iau masurile necesare, pacientul intepat de aceasta specie de peste poate face soc anafilactic si, in unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda.

Dragonul de mare (trachinus draco) traieste pe fundul nisipos al marii, in apropierea tarmului si, de multe ori, pescarii il prind accidental cu momelile folosite la guvizi. Este un peste foarte periculos si necesita o atentie deosebita la eliberarea din carlig deoarece la inotatoarea dorsala are tepi veninosi, a caror intepatura este extrem de periculoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.