Cotele de pericol au fost depasite pe mai multe rauri din judetul Bacau din cauza cantitatilor mari de precipitatii inregistrate in noaptea de luni spre marti care au generat scurgeri de pe versanti si cresteri de debite pe paraiele locale.

Cantitatea maxima de precipitatii a fost inregistrata la Podis/Trebes din judetul Bacau, de 104,3 litri pe metru patrat.

Din cauza precipitatiilor de peste 100 de litri pe metru patrat au fost depasite cotele de pericol la statia Bacau, paraul Barnat (cu 22 de centimetri), la statia Racaciuni pe paraul cu acelasi nume (cu 60 de centimetri), la Magura pe paraul Negel, la Margineni pe Trebes (cu 50 de centrimetri), Vidra pe paraul Vizauti (cu 20 de centimetri) si la Ciuruc pe paraul Susita (cu 53 de centimetri), potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane".

Precipitatiile au provocat pagube in comunele Margineni, Magura, Blagesti, Cleja, Gioseni, Buhusi si Racaciuni din judetul Bacau.

In localitatea Pascani raul Siret se mentine sub cota de atentie, efectele inregistrate fiind cauazate de scurgerile de pe versanti si de depasirea capacitatii de transport a retelelor locale de canalizare.

Avand in vedere incetarea precipitatiilor pe zonele judetelor Bacau si Vrancea si a masurilor luate in aval, din estimarile preliminare, raurile principale (Bistrita, Siret, Trotus) vor inregistra cresteri de nivele si debite pana in jurul cotelor de atentie, fara sa atinga valori care sa ridice alte probleme suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.