Contributiile platite la asigurarile de sanatate de stat pentru un salariu net de numai 2.500 de lei sunt mai mari decat pretul celor mai scumpe polite private, chiar si din strainatate.

Pentru un salariu net de 2.500 de lei pe luna, contributiile la asigurarile de sanatate de stat platite de angajator si de salariat sunt de 381 de lei pe luna (circa 90 de euro). Cu aceasta suma, se pot cumpara cele mai scumpe polite private de sanatate, dintre care, o parte chiar permit efectuarea de tratamente la clinici din afara tarii, scrie Capital.ro.

In schimb, contributiile de sanatate permit, in general, accesul la serviciile medicale oferite de spitale de stat, care nu au suficienti medici, nu au la dispozitie medicamentele sau consumabilele necesare pentru a-si trata pacientii. Situatiile in care cei care urmeaza sa fie operati vin de acasa cu cele necesare sunt din ce in ce mai frecvente.

Astfel o polita privata care costa 84 de euro, adica 358 de lei, deci mai putin decat contributiile de sanatate, permite tratamente in 140 de spitale din Austria si acopera tratamente pentru imbolnavirile imprevizibile in limita a 100.000 de euro pe an. La o alta firma, o polita de 300 de lei pe luna, asigura contractantul pentru 25.000 de euro pe an. Exemplele sunt date pentru un barbat de 30 de ani, fara probleme de sanatate, scrie Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.