Electrica Serv, filiala de intretinere si servicii energetice a Electrica SA, va disponibiliza din toamna 1.500 de angajati din cele cinci societati comerciale de servicii energetice care urmeaza sa fie infiintate prin reorganizarea sa, iar disponibilizatii au putea primi 12 salarii compensatorii.
"In prezent, Electrica Serv are circa 8.000 de angajati, din care 5.000 sunt in sucursalele Electrica Serv care apartin de Electrica SA, iar alti 3.000 de salariati sunt in zonele unde filialele Electrica SA au fost privatizate (Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia). In urma reorganizarii Electrica Serv, vor fi disponibilizati 1.500 de angajati din cei 3.000 care apartin celor cinci societati comerciale de servicii energetice care deservesc zonele unde filialele au fost privatizate", a declarat directorul general al Electrica Serv, Nicolae Serban, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, cei disponibilizati urmeaza sa primeasca, cel mai probabil, 12 salarii compensatorii, insa vor exista negocieri cu sindicatele si cu actionarul majoritar, Electrica SA, scrie Wall-Street.

"Piata nu ofera acoperire cu lucrari pentru toti cei 3.000 de salariati. Ei sunt in numar dublu fata de nevoia din piata. Aceste disponibilizari vor asigura astfel eficientizarea activitatii noilor societati infiintate si se stabilizeaza locurile de munca ale angajatilor ramasi", a precizat Nicolae Serban.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 22 iulie, reorganizarea Electrica Serv, filiala de intretinere si servicii energetice a Electrica SA, prin care urmeaza sa fie infiintate cinci societati de servicii comerciale de servicii energetice in Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia. In urmatoarele doua saptamani, decizia privind aprobarea reorganizarii Electrica Serv va fi publicata in Monitorul Oficial, iar la 60 de zile dupa aceea, cele cinci societati urmeaza sa fie inregistrate la Registrul Comertului, a mai spus directorul general al Electrica Serv.

Actionarul unic al acestor societati (SC Servicii Energetice Banat SA, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia si SC Servicii Energetice Muntenia SA) va fi distribuitorul si furnizorul de electricitate Electrica SA, detinut de Ministerul Economiei. Electrica Serv are in prezent circa 8.000 de salariati si este filiala a furnizorului si distribuitorului de electricitate Electrica SA.

Citeste si:
Guvernul a aprobat banii pentru angajatii disponibilizati de la RAAN
Guvernul a aprobat banii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.