Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, si vor beneficia si de deduceri fiscale pentru lucrari de reabilitare a locuintelor, plafonul anual in functie de care vor fi calculate, aceste facilitati urmand sa fie decis de Guvern.

Facilitatile au fost anuntate de premierul Emil Boc, care a apreciat ca astfel poate fi contracarata evaziunea fiscala, informeaza Mediafax.

"Vrem sa punem in practica, prin modificarile propuse la inceputul toamnei la Codul Fiscal, astfel incat sa beneficieze de bonificatii cetatenii care isi realizeaza amenajari ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se va scadea din impozitul pe care il au de platit. De asemenea, o masura avuta in vedere este ca toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate pana la un anumit plafon sa beneficieze de o prima din acea suma de bani, pentru a-i incuraja sa ceara bonuri fiscale pentru produse care se cumpara in Romania, de la paine pana la lucruri foarte scumpe si de folosinta medie sau indelungata ori de lucrari", a spus Boc.

In cazul bonurilor fiscale, premierul a precizat ca Executivul va stabili un plafon anual, din care un procent va fi returnat consumatorului, ca o metoda de combatere a evaziunii fiscale.


Cu alte cuvinte, Boc spune ca evaziunea fiscala trebuie combatuta si prin “schimbarea mentalitatii cetatenilor” si a indemnat romanii sa solicite bonul fiscal pentru ca altfel contribuie, “la scara marunta”, la promovarea evaziunii fiscale, conform Wall-Street.

Referitor la deducerile fiscale pentru reabilitarea locuintelor, ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat alaturi de premierul Emil Boc, a precizat ca din totalul cheltuielilor efectuate pentru materialele si serviciile utilizate la reabilitarea unei locuinte, un anumit procent care va acoperi "un cuantum stimulativ" va fi deductibil.


Citeste si:

[O parte din banii investiti in renovarea locuintei vor fi returnati de stat]

[Guvernul a pus gand rau evaziunii fiscale]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.