Teatru, dans, folclor romanesc, traditie si mistere. Toate acestea intr-un singur spectacol!

“Sapte blesteme… cerute, facute si legate” este un spectacol inspirat din vrajile si descantecele specifice folclorului romanesc, devenite de-a lungul timpului traditie. Piesa se situeaza insa intr-o zona fara precedent in Romania, odata cu aceste obiceiuri fiind transpus in scena si tumultul vietii contemporane.

Astfel, descantece precum blestemul sarpelui, la nastere; camasa ciumii; facatura pe ursita; blestemul nasilor, la nunta; cucii; descantecele pentru aflarea norocului in dragoste, in noaptea Sfantului Andrei si jocurile de priveghi de la inmormantare sunt readuse in cotidian, in paralel, prin teatru si dans contemporan.

Sub bagheta regizoarei Chris Simion, Adriana Trandafir, Nicoleta Lefter si George Condureanu, impreuna cu dansatorii Cristina Uta, prim solista la Opera din Salzburg, si Cristian Tarcea recreeaza atmosfera intunecata si mistica ce inconjoara aceste practici ancestrale ale poporului nostru.

"Scopul pentru care am facut acest spectacol a fost de a readuce o zona din folclorul romanesc la lumina, o zona putin exploatata scenic, ce poate fi o provocare spirituala pentru spectatorul contemporan. Este un spectacol care iti ofera altceva decat intanesti in viata de zi cu zi, este un exercitiu care te intoarce in tine, in suflet si care te obliga sa simti, nu neaparat sa gandesti si sa faci conexiuni logice. Nu suntem doar trup, suntem in primul rand energie", ne-a declarat Chris Simion.

Spectacolul “Sapte blesteme… cerute, facute si dezlegate” poate fi urmarit in zilele de 23, 25, 27 si 31 iulie, de la ora 21:00, pe Terasa La Motoare sau la Centrul National al Dansului, in caz de conditii atmosferice neprielnice, potrivit infodance.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.