Un candidat de 70 de ani, scutit de taxa de inscriere la Universitatea Suceava pentru ca este orfan

Un candidat care s-a inscris la concursul de admitere la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comuncarii din cadrul Universitatii Stefan cel Mare Suceava, in varsta de 70 de ani, a fost scutit de plata taxei de inscriere pe motiv ca este orfan de ambii parinti, scrie NewsIn.

„Miercuri s-a inscris un candidat de 70 de ani care a cerut scutire de taxa motivand ca e orfan de ambii parinti”, a declarat rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur.

Intrebat daca scutirea de taxa a fost aprobata, Graur a confirmat, precizand ca nu exista limita de varsta pentru acordarea acesteia.

E si normal, pentru ca se incadreaza in conditii, are ambii parinti decedati”, a spus Graur.

El a mai precizat ca, in aceasta sesiune, la universitatea suceveana s-au inscris 2.672 de candidati, la cele 48 de specializari pentru studiile universitare de licenta, cu forma de invatamant la zi.

Universitatea suceveana a scos la concurs, in total, pentru studiile de licenta, 936 de locuri finantate de la buget, din care zece pentru persoanele de etnie roma, si 2.028 de locuri cu taxa.

Pentru studiile universitare de masterat, universitatea suceveana a scos la concurs 580 de posturi finantate de la buget si 1.621 de locuri cu taxa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.