Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca joi si vineri vremea va fi calduroasa in toata tara, pe arii restranse temperaturile vor ajunge la 36 de grade in vest, sud si est, iar dupa-amiza indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 in zonele de campie.

Potrivit site-ului ANM, joi si vineri vremea va fi calduroasa in toata tara, pe arii restranse temperatura aerului ajungand la valori maxime de pana la 35-36 de grade in vestul, sudul si estul tarii.

In zonele de campie si local in restul tarii indicele de confort termic va depasi, in orele dupa-amiezelor, pragul critic de 80. Indicele de confort termic coroboreaza temperatura aerului cu umiditatea relativa pentru a determina o temperatura aparenta, cea resimtita de corpul uman, scrie Atunci cand indicele de confort termic depaseste pragul normal, populatia trebuie sa se protejeze adecvat.

Medicii recomanda ca in zilele caniculare oamenii sa bea multe lichide, sa faca dusuri cat mai des, sa consume alimente bogate in fructe si legume si sa evite expunerea prelungita la soare la orele pranzului.

Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, se vor inregistra in urmatoarele doua saptamani pe timpul zilei, iar in timpul noptii nu vor scadea sub 15-18 grade si vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar si cu intensificari de vant si cantitati mari de precipitatii in timp foarte scurt, anunta, duminica, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, conform Mediafax.

Acesta preciza ca vremea va continua sa se incalzeasca vineri si sambata, cand este de asteptat ca ANM sa emita atentionare de canicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.