Aproape 700 de angajati ai Spitalului Judetean Constanta, din totalul de 1.900, risca sa fie disponibilizati din lipsa de fonduri. Propunerea a fost inaintata la inceputul saptamanii de catre noul Consiliu de Administratie al unitatii, dupa ce spitalul a fost preluat de Consiliul Judetean Constanta.

“Daca nu exista solutii financiare nu avem alta solutie decat sa facem restructurari. Se vehiculeaza o cifra de 700 de persoane, externalizarile care urmeaza sa se mai faca au drept scop pastrarea persoanelor lucreaza in domeniu, cum s-a intamplat si cu bucataria. Vom externaliza pentru a cheltui mai putini bani”, a declarat Liliana Tuta, director medical al unitatii, relateaza NewsIn.

Acesta a precizat ca printre cei disponibilizati se numara 19 medici, 229 asistenti medicali si 30 infirmiere, restul facand parte din personalul administrativ.

“Pentru acestia cautam solutii financiare de a nu se intampla acest lucru. Daca vom primi sprijin de la Casa de Asigurari si vom primi suplimentare de buget, atunci nu vom fi obligati sa disponibilizam pe nimeni. Daca nu gasim solutii, vom cauta alte metode, cu medicii sa incheie contracte de prestari servicii pentru perioada garzilor, pentru consultatii. Nimeni nu doreste sa dea afara din personalul sanitar”
, a afirmat Liliana Tuta.

Noua organigrama va fi discutata si votata in Consiliul de Administratie in data de 29 iulie. Pana la acea data, Sindicatul, sefii de sectie si Directia de Sanatate Publica pot face propuneri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.