Politistii au confiscat peste 2.200.000 de tigarete, 720.000 de lei si 23.000 de euro, in urma mai multor perchezitii, sapte persoane suspectate ca fac parte dintr-o grupare specializata in contrabanda cu tigari din Republica Moldova si Ucraina fiind retinute la Bacau.

Potrivit unui comunicat al IGPR, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Bacau, cu sprijinul ofiterilor DGIPI, au facut, marti, zece perchezitii in judetele Bacau, Suceava si Iasi pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in introducerea si comercializarea in tara de tigarete provenite din Republica Moldova si Ucraina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In urma perchezitiilor, politistii au confiscat 2.256.860 de tigarete de contrabanda, 720.620 de lei si 23.885 de euro, precum si inscrisuri cu valoare probatorie.

Prejudiciul in acest caz se ridica la 1.129.516 lei.

Din cercetarile oamenilor legii a rezultat ca, dupa ce erau introduse in tara, tigarile erau distribuite spre revanzare in judetul Bacau, prin intermediul a peste 50 de societati comerciale si persoane fizice, fara documente justificative.

Potrivit sursei citate, sapte persoane suspectate ca fac parte din gruparea specializata in contrabanda cu tigari au fost retinute, in urma actiunii politistilor.

Astfel, B.Victoras, L. Liliana, V. Elena, V. Florin, G. Cristinel, R. Toni si B. Ionel sunt acuzati de contrabanda, initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la contrabanda, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

In acest caz s-a colaborat cu Directia de Operatiuni Speciale, Directia de Supraveghere Operativa si Investigatii, Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si Suceava, Inspectoratele de Politie ale Judetelor Bacau, Suceava si Iasi, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau, Brigada Mobila de Jandarmi Bacau, respectiv Directia Regionala Vamala Bacau.

Citeste si:
Wizz Air închide baza aeriană din Bacău. Cum își pot recupera...
Wizz Air închide baza aeriană...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.